: : Arie's weblog : :


wat ik doe, wat ik lees en wat er in me opkomt


woensdag, december 04, 2002  

Op de museumnacht hoorde ik in De Appel het Belgische collectief Scratch Pet Land. Erg fijne en vrije geimproviseerde muziek: elektronica / draaitafels / gitaar (en claxon). Ook aanstekelijk, en qua aanpak, instelling en interesse verwant aan Oorbeek (vond ik - maar Scratch Pet land beheerst de elektronische effecten veel beter dan Oorbeek). Interview met Scratch Pet Land: http://users.skynet.be/entrepot/int/scratch.html; en een recensie van de CD van het Fan Club Orchestra: http://users.skynet.be/entrepot/rev/f/fan_club_orchestra.htm, dat geleid wordt door dezelfde mensen: de broers Nicolas and Laurent Baudoux.

arie altena | 5:49 PM
 

Helaas: ASCII/KFBC heeft het kort geding over het pand in de Kinkerstraat verloren. Afgelopen zaterdag was er een manifestatie. Hier het straatpamflet - http://squat.net/kfbc/. Ook voor wie niet tegen de krakersretoriek kan, zal duidelijk zijn dat weggaan van de ASCII en de KFBC uit het pand langdurige leegstand betekent. Treurig. En als het geen leegstand wordt, - omdat Ahold onder druk gezet wordt om iets met het pand te doen, dan zal er de zoveelste Ahold-vestiging komen. Zo gaat de stad er niet op vooruit.

arie altena | 3:26 PM
 

Heel vreemd: je zit te zappen en bij zo'n ranzig Yorin-programma - 112 ofzo - zie je ineens het galeriegebouwtje van Mediamatic pontificaal in beeld, met heel veel politie. Blijkt dat de buren (de krakers) met geweld uit hun pand gezet zijn. De sensatiezoekers van de media er met hun camera's bovenop. Merkwaardig om een stukje van je eigen kunstwereld in een Yorin (RTL5, V8, wat het ook was) context te zien.

Volgende item in 112: een terreinwagen is een Utrechts huis ingereden en heeft de pui volledig vernield. Een 27-jarige vrouw die achter de computer zat te werken is gewond afgevoerd. Maar euh, zie ik dit goed ... dit lijkt wel bij Casco, een galerie in Utrecht, waar nu een tentoonstelling is van de webkunst van NEEN, en waar Lars Eijssen op 25 januari een performance gaat doen. Ja, het is Casco.

Twee keer de mediakunstwereld indirect in beeld bij 112 op Yorin. Het moet niet gekker worden.

arie altena | 3:06 PM

dinsdag, december 03, 2002  

Nog een interessant project: http://www.loome.org/: zelf handel drijven met je persoonlijke gegevens op de lucratieve datamarkt. "We, the consumers, are expected to forfeit our personal information in exchange for simple services, while the companies collect, manipulate and sell our information for their own gain. loome is not against the collection, use and reselling of personal information; we appreciate that it is also greatly beneficial to the consumer. Instead, loome would like to see consumers sharing in the value of their personal information. We hope to see the day when we control our personal information; releasing it on our terms and in exchange for its true value."

arie altena | 1:45 PM
 

Hoeveel boeken ken je alleen van de website?

arie altena | 1:41 PM
 

Er is ook een nieuw boek van Howard Rheingold uitgekomen: Smart Mobs. Met marketingwebsite en weblog: http://www.smartmobs.com/index.html. "Smart mobs emerge when communication and computing technologies amplify human talents for cooperation." Een onderzoek van de sociale en maatschappelijke consequenties van netwerkcommunicatie. Krijgt veel goeie reacties op Amazon.

arie altena | 1:41 PM
 

Nieuw boek op mn bureau bij Mediamatic: Social Consequences of Internet Use van James Katz en Ronald Rice. MIT Press en veel statistische onderzoeksgegevens. Conclusie: "Although the Internet has not led to any political revolutions, it has supported and encouraged them (as have - and do - the phone and fax). This finding is in keeping with our view that the Internet is a part of syntopia, a together place that allows people to pursue their interest but that it is also a continuity with other aspects of their lives, including their technology of communication."

arie altena | 1:36 PM
archief
links | ik
links | regelmatig
links | zo nu en dan
links | vrienden