: : Arie's weblog : :


wat ik doe, wat ik lees en wat er in me opkomt


donderdag, mei 16, 2002  

Niet zoveel zin om wat over de verkiezingen te zeggen. Fijn dat de SP 9 zetels haalt, jammer dat Groen Links niet wat gewonnen heeft, en verder hopen dat de politieke vernieuwing op gang komt (o.a. bij de PvdA) - en dat op een goede manier - (ik ben voorstander van de getrapte democratie, tegenstander van een referendum-democratie), dat men de oren niet teveel laat hangen naar de hype-gerichte massamedia, en dat het rechts-populisme het niet voor het zeggen krijgt. Enzovoorts, blabla. Lang leve Jan-Peter Balkenende. Zucht.

Goed nieuws voor wie genoeg heeft van het zero-design van mijn xs4all-website. Peter Sneekes heeft de meeste van mijn teksten omgezet in XML (of eigenlijk XHTML, ik heb t nog niet goed bekeken), er een strakke, sobere stylesheet aan gehangen & ze op zijn website gezet: http://sneaker.nl/bluearie/index.html.

arie altena | 11:42 PM

zondag, mei 12, 2002  

De De:Bug van deze maand gaat voor een groot deel over het draadloze internet. Wi-fi, WLANs, Airport, het netwerk terug in handen van de gemeenschap, dat soort dingen. Micz Flor schrijft over draadloze netwerk-projecten in Londen, Zagreb en Kuala Lumpur, Janko Roettgers verslaat een avondje wardriving (oftwel lan-hacking), en Nico Haupt neemt de Amerikaanse opvatting van de draadloze techniek onder de loep: daar ziet men vooral toekomst in de totale bewaking.

Geen enkele techniek is utopisch.

De woorden van deze week: datatoerist, drive-by-hacking, warhacking, wardriving.

Ben oom geworden. Mn zus heeft een zoontje gekregen.

Vandaag is ook de Giro d'Italia in Groningen van start gegaan. Ik had er bij moeten zijn. De Giro was altijd mijn favoriete koers (hoewel ik de afgelopen jaren steeds meer ben gaan houden van de Vuelta). Ben altijd fan geweest en van Italiaanse wielrenners: Baronchelli, Beccia, Sarronni, Moser, Battaglin, Visentini, Contini. En van van de Italiaanse ploegen - vooral van die van Bruno Reverberi (nu met Perez-Cuapio, O'Neall, Matveev en Douma). Maar ik had geen zin in mensenmassa's. Het langs het parcours van een wielerwedstrijd staan is op zich nogal saai - het wordt alleen wat als je meegaat in het enthousiasme van de andere toeschouwers. Ik kijk straks de video. En in augustus ga ik zelf in Noord-Italie fietsen.

Reclameflits: Meerlandschap met Pocahontas, de Nederlandse vertaling van Arno Schmidt's mooiste liefdesverhaal (ja toch wel), uit 1955 is uit. Zie http://www.uitgeverij-ijzer.nl/pocahontas.htm.

arie altena | 1:02 PM
archief
links | ik
links | regelmatig
links | zo nu en dan
links | vrienden