: : Arie's weblog : :


wat ik doe, wat ik lees en wat er in me opkomt


vrijdag, maart 01, 2002  

http://www.volumehead.org/: website bij het tijdschrift Volume: 100% tekeningen, 0% tekst. Het is een project van Serge Onnen. Wordt deze zondag officieel gepresenteerd in New York. De website is een wormvormig aanhangsel bij het drukwerk - maar d'r zijn toch een boel mooie tekeningen te bekijken - ; van bekende kunstenaars en striptekenaars tot onbekend, anoniemen en zo maar ergens gevonden. Volume is gratis als je Zingmagazine 16 koopt: http://www.zingmagazine.com/.

arie altena | 6:41 PM
 

Zondag speelt Oorbeek op de Mediamatic Salonmix - te bezoeken (Prins Hendrikkade 192, Amsterdam; route: http://www.mediamatic.nl/rlHome.html) en te volgen op Radio 100 (FM 99.3; http://www.radio100.nl). Helaas zonder trompetist (die zit in New York), maar toch in zevenkoppige bezetting. Voor zeven keer anderhalve minuut instant-radiofonie. Het blijkt lastiger te zijn om zeven stukjes van anderhalve minuut te maken, dan een uur 'los te gaan'. Het was hard werken in de oefenruimte.

Er valt ook een 'unieke' Oorbeek-geluidsdrager te winnen. Ik verklap alvast de vraag - alleen hier -. De vraag is: "hoe win ik de Oorbeek-geluidsdrager".

Hier het persbericht:
03.03.02; 1600 uur; Mediamatic's Salonmix.
Salon over en op de radio met als presentator schrijver en radioliefhebber Dirk van Weelden. Gasten: Ron van der Sterren over het VPRO-programma 3VOOR12, John Turbo over het webradiostation DFM RTV International (http://desk.nl/~dfm/), de groep Oorbeek met instant-radiofonie, Ingeborg Houwen met haar hoorspel Diagram, 87Central (http://www.radiantslab.com/central/)met abstracte soundscapes en Maître Paul over de ins en outs van de bitterbal.

arie altena | 6:40 PM
 

Ik las in de Trouw dat het Semantisch Web weer eens in het nieuws is. Een goed, helder en genuanceerd artikel daarover is http://www.scientificamerican.com/2001/0501issue/0501berners-lee.html. Het klinkt mooi, maar het is volgens mij een heilloze weg, en als het geen heilloze weg is, dan is het een weg die teveel mogelijkheden in zich draagt tot controle en regulering. Meer later.

arie altena | 6:40 PM
archief
links | ik
links | regelmatig
links | zo nu en dan
links | vrienden