: : Arie's weblog : :


wat ik doe, wat ik lees en wat er in me opkomt


woensdag, januari 30, 2002  

Let's do the weblog thing: publiceer de URL's van leuke en interessante websites; URL's die je vandaag gemaild kreeg, websites die je snel snel bekeken hebt. URL's die al de halve wereld over gaan. Hmmm...ziet er goed uit, interessant, veel info, morgen, overmorgen of volgende week nog eens naar kijken...

switch to e-mailprogram
look for URL's
create output

http://www.appliedautonomy.com/isee/: berekent, voor Manhattan, New York, de route met de minste bewakingscamera's. Handig. ;-)

http://www.sindominio.net/fiambrera/web-agencias/pretaverde.html. Mode voor actievoerders. Op een website voor teksten, projecten e.d. uit de politiek-culturele underground. Voor de spaanstaligen onder u.

(Jaja, goed gezien, beide URL's komen uit de rtmark-nieuwsbrief).

http://www.visualsensations.nl/, de portal voor VJ-cultuur van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Deze site wint zonder enige twijfel de eerste prijs in de categorie "meest irritante navigatie". Ik lig eerlijk gezegd bijna dubbel van het lachen. Een 10 voor de uitvoering, een dikke 0 (nul) voor het concept; de gemiddelde 5 is misschien op te halen tot een voldoende door extra punten toe te kennen voor "misguided" creativiteit. De cursor is een lens (of zaklantaarnschijnsel) op de informatie...leuk bedacht, tuurlijk...maar, euh, vraagje, werkt het ook? Past het bij het doel van de site? Ik ben voor vernieuwende concepten, en geen voorstander van gebruiksvriendelijke eenheidsworst, maar, hmmm, hier wordt wel heel erg misgeschoten. Da's jammer, want het initiatief - alles wat met VJ-kunst te maken heeft (festivals, software, veejays) samenbrengen - is erg goed.

arie altena | 8:06 PM

dinsdag, januari 29, 2002  

Een erg drukke week achter de rug. Werkbesprekingen in Groningen op woensdag en donderdag - nogal uitputtend -; een discussie over netkunst en mijn verjaardagsfeest op vrijdag. Weinig computertijd en veel stof om over te schrijven. Dus niets geschreven.

arie altena | 4:24 PM
archief
links | ik
links | regelmatig
links | zo nu en dan
links | vrienden