: : Arie's weblog : :


wat ik doe, wat ik lees en wat er in me opkomt


donderdag, november 21, 2002  

Twee aankondigingen.

Zaterdag 14.00 Oude Kerk, Amsterdam, in het kader van de tentoonstelling van Worldinformation.org (zie http://www.worldinformation.org) is er een discussieforum over BuBL-space (zie http://www.bubl-space.com/) van Arthur Elsenaar en Taco Stolk. Ik - mobielloze met uitzicht op een woud van antennes en schotels voor de mobiele telefonie - zal er wat zeggen.

Maandag 25 november, 21.30-0100, Mediamatic Afterparty (zorg dat je een geprinte e-mail-uitnodiging hebt, Prins Hendrikkade 192) met kort optreden van Oorbeek: zes musici op zes verdiepingen, kaatsen en seinen.

arie altena | 5:52 PM
 

Tijdelijke back-up van honderd stukjes van mijn weblog op http://www.xs4all.nl/~ariealt/weblog_april-nov2002.html.

Volgend jaar ga ik weer alles met de hand html-en. Met een goed sjabloon (template) en een mooi stijlblaadje (stylesheet) moet dat niet al te arbeidsintensief zijn. Al die technologie, dat vergt me een aandacht en onderhoud...

arie altena | 5:45 PM

woensdag, november 20, 2002  

De eindeloze strijd met de technologie.

arie altena | 5:28 PM
 

Ik let ook niet echt op. Ik zie nu pas dat blogger al sinds de zomer de archieven van mijn weblog niet publiceert. Hmm. Goed, herpubliceren dus. Natuurlijk levert dat allerlei errors op: 203, cannot parse XML, exception. Zucht.

arie altena | 5:26 PM
 

Ik race van het een naar het ander.

arie altena | 5:03 PM
 

Aanstaande maandag - 26 november - speelt Oorbeek een stuk van een kwartier in het trappenhuis van Mediamatic. Op de afterparty (afsluitfeestje, nafuif?) van de Mediamatic/IDFA-workshop. Zes musici op zes verdiepingen. Kaatsen en seinen.

arie altena | 4:56 PM
 

Hmmm. Template wordt niet aangepast. En daar kom ik nu pas achter...

Ah. Nu wel. Het blijft wat, dat gelazer met de techniek. Je hebt er geduld voor nodig. En vroeger had ik al niet het geduld om radio's uit elkaar te slopen en weer in elkaar te zetten. Ik had wel het geduld om dikke boeken te lezen.

arie altena | 4:48 PM
 

Tot nu toe bestonden er voor mij twee sites voor poŽzie: het onovertroffen http://www.ubu.com - vooral visuele poëzie en sound poetry - en het Amerikaanse Electronic Poetry Center: http://www.buffalo.edu/epc - met vooral twintigste-eeuwse Amerikaanse dichters en essays over poëzie. Niet toevallig twee sites met een lange geschiedenis op het web. Nu is er een derde.

http://www.poetryinternational.org. Sinds vorige week online (of was de presentatie al weer twee weken geleden?) Poëzie lezen & ontdekken, al surfend. Helder tekstgebruik. Fijn. Mooi. Wat zal ik verder zeggen. Dat de site over een tijdje, als de verschillende redacteuren van over de hele wereld de database overstroomd hebben met gedichten, vertalingen, interviews en nieuws, echt onmisbaar zal worden.

Ik ben geen onpartijdig recensent: de site is gemaakt door Mediamatic - mijn werkgever -, het draait op een door Mediamatic ontwikkeld systeem (cwolk), Arnolda Jagersma was de projectleider (ofzo) vanuit Poetryinternational - wij vormden vroeger samen de tekstredactie van Mediamatic IP -, en er hebben allerlei vrienden en bekenden aan meegewerkt.

Altijd eerlijk zijn over je partijdigheid. Ik geloof in gesitueerde kritiek. Ik geloof niet in onafhankelijke kritiek of onafhankelijke journalistiek. Toch weet ik verder niks over de site te zeggen. Kijk zelf en lees de gedichten.

arie altena | 4:27 PM
 

De weken vliegen ontstellend snel voorbij. Soms schrijf ik op welke onderwerpen ik nog op mn weblog aan bod wil laten komen. Ik heb grootste plannen, elke keer opnieuw. Het wordt een hele lijst met onderwerpen, websites en gedane zaken. Ik zil er zo graag iets over kwijt. Je kunt je afvragen waarom. En straks schrijf ik alleen een bericht waarin ik al die onderwerpen, websites en gedane zaken noem, en mijn spijt uitspreek over het feit dat ik geen tijd gevonden heb om er meer over te zeggen, dat ik er niet iets over geschreven heb toen het er nog toe deed, toen het nog vers was. Zo gaat het steeds. Zo gaat het te vaak.

Ik ben ook vreselijk verkouden.

arie altena | 4:07 PM
archief
links | ik
links | regelmatig
links | zo nu en dan
links | vrienden